ZE BluePower – nov ekstrudor KraussMaffei Berstorff za več moči in volumna

KraussMaffei Berstorff je na sejmu K 2013 v Duesseldorfu predstavil svetovno premiero, novo serijo dvopolžnih ekstrudorjev ZE BluePower s številnimi inovativnimi rešitvami v smislu energetske učinkovitosti in procesno-tehničnih lastnosti. Predstavljena serija združuje optimizacijo pogonskega sklopa, vključno z vodno hlajenim trifaznim motorjem in visoko učinkovitim predležjem, s popolnoma novo procesno enoto.

Svetovna premiera

  • Povečan prosti volumen in večji vrtilni moment za kompoundiranje
  • Najboljša zaščita proti obrabi in največja prilagodljivost procesa

Povečan prosti volumen in specifični vrtilni moment

"Nova serija ZE BluePower omogoča našim strankam zanesljivo izpolnjevanje zahtev tržišča po večji produktivnosti, kakovosti izdelkov ter ponovljivosti in prilagodljivosti procesov", razlaga g. Peter Roos, predsednik KraussMaffei Berstorff. V primerjavi s predhodno serijo ZE A UTX razpolaga serija ZE BluePower s povečanim razmerjem premerov polža D/d = 1,65 in s preko 30% povečanim specifičnim vrtilnim momentom, ki znaša do 16 Nm/cm3.

Da bi omogočili varen prenos in polno izkoriščenost vrtilnega momenta v procesu kompoundiranja, so strokovnjaki v podjetju KraussMaffei Berstorff optimizirali trn in elemente polža, sistem prednapetja elementov polža in geometrijo spojnih objemk. V kombinaciji z inovativnim konceptom polža, ki je prilagojen specifični aplikaciji, doseže ZE BluePower bistveno večjo kapaciteto pri manjši porabi energije.

Koncept serije CX je še vedno osnovan na zanesljivi dvoploščni tehniki, ki zmanjša dolžino zapiralne enote za 30% v primerjavi z ostalimi koncepti, omogoča pa visoko paralelnost in togost plošč.

Optimirana zaščita proti obrabi
Vrsta tehničnih izboljšav pri novi ZE BluePower seriji ekstrudorjev povečuje razpoložljivost in enostavnost vzdrževanja pri proizvodnji 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Z namenom doseganja učinkovite zaščite proti obrabi za vse aplikacije je KraussMaffei Berstorff dopolnil patentirano indukcijsko utrjevanje in praškasto oplaščevanje elementov cilindra z novim vložkom cilindra, odpornim na obrabo. Zaradi visoke skladnosti in aksialne pritrditve ponuja ta eliptični vložek optimalen prenos toplote in visoko tesnost procesne komore.

Visoko prilagodljiva procesna enota
Modularni členi cilindra z dolžino 4 ali 6D – opremljeni s preizkušenim C-spojnim sistemom za hitro in varno zamenjavo členov cilindra – in široka raznolikost različnih elementov polža omogočajo brezkompromisno prilagodljivost v razvoju rešitev, prilagojenih za določeno aplikacijo. Kombinacija povečanega prostega volumna v procesni enoti in večjega vrtilnega momenta omogoča stroškovno učinkovito kompoundiranje. Zahvaljujoč izboljšanim stranskim dozatorjem zagotavlja ta ekstrudor največjo učinkovitost proizvodnje.

Nov koncept ogrodja
Serija ekstrudorjev ZE BluePower ima novo ogrodje, ki zagotavlja enostaven in hiter dostop do različnih komponent stroja. S to inovativno rešitvijo sta lahko periferna oprema ali krmilni sistem integrirana v osnovno ogrodje ali pa postavljena ločeno. Tudi ta serija ekstrudorjev, kot tudi predhodna, je opremljena z zanesljivim in preizkušenim sistemom AdvancedProcessControl za enostavno in uporabniku prijazno upravljanje.



Please publish modules in offcanvas position.