KraussMaffei na K2022: direktno kompoundiranje z DCIM

KraussMaffei na K2022: direktno kompoundiranje z DCIM

  • Predelava treh različnih recikliranih materialov v novi produkt
  • Ekonomsko upravičeno za teže izdelkov od 50 do 2000 g
  • Prihranek materialnih stroškov do 50 odstotkov
  • KraussMaffei: Več kot 20 let izkušenj v direktnem kompoundiranju

Tekoče, gumijasto, žilavo: polipropilenska rezana vlakna od zaščitnih mask FFP2 (volumenska stopnja taline MVR 800–1000), zdrobljen HDPE material od različnih embalaž (MVR 5–15) in izmetni ostanki pihanega oblikovanja HDPE iz proizvodnje igrač (MVR < 1). Te trije vhodni materiali različnih viskoznosti se uporabljajo pri neposrednem mešanju DCIM za ustvarjanje novega materiala. Kot polnila so dodani masterbatch, dodatki stabilizatorja in železov oksid. Na sejemski stojnici podjetja KraussMaffei jih v ciklu 35 sekund predelajo v petdelne zložljive zaboje iz poliolefina.

Na sejmišču linearni robot LRX 350 odstrani pet posameznih delov iz orodja in jih prenese v avtomatizirano pripravo za končno montažo. KraussMaffei z DCIM (Direct Compounding Injection Molding) širi svoj portfelj na področju direktnega kompoundiranja in dopolnjuje sistem IMC (Injection Molding Compounder), ki je bil preizkušen že 20 let.

Pri DCIM je ekstruder nameščen neposredno nad enoto za vbrizgavanje standardnega hidravličnega stroja (običajno iz serije GX, tukaj GX 1100-4300).

Sestavljena talina se prenese v enoto za plastificiranje v enem samem procesu segrevanja, kar zmanjša degradacijo polimera. Poleg tega enostopenjski postopek prihrani energijo in zmanjša odtis CO2. Ekstruder in brizgalni stroj proizvajata v intermitentnem delovanju, kar pomeni, da ko je dosežena količina vbrizga za naslednji cikel, ekstruder preneha z delom. Za dosego popolnega procesa pri pretvorbi šestih posameznih komponent v eno homogeno talino, ima ekstruder posebej razvit polž, ki je prav tako zelo dolg. Pri standardnih strojih za brizganje je razmerje med dolžino in premerom približno 17-23 L/D, pri DCIM pa 30 L/D.

Za cenovno občutljivo industrijo embalaže lahko z DCIM prihranimo do 50% materialnih stroškov. Teža sejemskega zložljivega zaboja je 1000 gramov, pri čemer ločeno kompoundiranje v povprečju predstavlja strošek 0,6€/kg. V tem primeru, ko imamo direktno kompoundiranje, le ta strošek odpade.

Prikazana rešitev predstavlja visoko stopnjo prilagodljivosti, ki jo ponuja DCIM. Če direktno kompoundiranje ni potrebno, lahko stroj uporabljamo v standardnem načinu brizganja.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703