Ekstruzijske naprave Kraussmaffei Berstorff za izdelavo gumijastih cevi

Sistemske rešitve iz ene roke
Različna področja uporabe gumijastih cevi zahtevajo različne tehnike za njihovo izdelavo. KraussMaffei Berstorff se tega zelo dobro zaveda, zato ponuja celovite rešitve za ekstruzijo gumijastih cevi, ki so prilagojene določenim zahtevam – od svetovanja in projektiranja, preko izdelave različnih komponent naprave do montaže in zagona celotne naprave.

Cevi so visoko zahtevni spojni elementi, ki morajo tudi ob ekstremnih mehanskih in toplotnih obremenitvah zanesljivo opravljati svojo funkcijo.

V avtomobilski industriji se ekstruzijske linije KraussMaffei Berstorff uporabljajo predvsem za izdelavo cevi, namenjenih izpušnim sistemom, oljnemu hlajenju, sklopkam, zavornim in hladilno-grelnim sistemom, klima napravam, dobavi goriva, krmilnemu sistemu, transportu zraka in sesalnim sistemom.

Poleg tega ponuja KraussMaffei Berstorff še naprave za proizvodnjo hidravličnih cevi za tlake do 420 barov, avtogenih, gradbenih in transportnih cevi, cevi za živila, pijače in kozmetiko, cevi za farmacevtsko in kemijsko industrijo in cevi za pretakanje goriva.

KraussMaffei Berstorff je v zadnjem letu svojim strankam po celem svetu dobavil 6 kompletnih linij za izdelavo gibljivih cevi.

Izdelava gibljivih cevi je kompleksen proces
Ekstrudor za gumo s premerom polža 90 ali 120 mm na začetku proizvodne linije ekstrudira zračno neprepusten sloj na trn iz umetne mase, ki ustreza notranjemu premeru cevi. Notranji sloj se nato prekrije s tekstilnim ali kovinskim ojačitvenim materialom, mrežo ali pletivom.

Zanesljiv spoj med gumo in tkanino je odločilen pogoj, da cev ustreza visokim zahtevam in da obenem ostane gibljiva.

V naslednjem koraku se nanese zunanji gumijasti sloj, nato se cev povije z ojačitvenim povojem za vulkanizacijo. V avtoklavu s tlakom do 12 barov in temperaturo od 165 °C do 200 °C doslej plastični kompound postane elastična guma. Sestavni deli cevi se pri tem med sabo neločljivo povežejo. Nato se odstranita ojačitveni povoj in trn iz umetne mase. Povoj in trn se pri napravah KraussMaffei Berstorff očistita in ponovno uporabita.

Pri preverjanju kakovosti se na osnovi veljavnih standardov testirajo tlačne obremenitve, pulziranje ter mehanske in toplotne obremenitve. Ko cev prestane obširna testiranja, se pakira in odpremi.

KraussMaffei Berstorff na osnovi obširnih znanj o postopkih predelave gume s svojimi projektivnimi in izdelovalnimi zmogljivostmi izdeluje naprave za ekstruzijo gibljivih cevi po zahtevah naročnika. Proizvodni program KraussMaffei Berstorff na tem področju obsega vse stroje in naprave, testni laboratorij z različnimi testnimi postajami in naprave za čiščenje in obnovo povojev in trnov.

Ponudbo zaokrožujejo obširno šolanje, zanesljiva dobava rezervnih delov, učinkovita podpora proizvodnji, vzdrževalne in servisne storitve.

Obiščite KraussMaffei Berstorff na K2010 v hali 15, razstavni prostor C24.

Visoko zmogljiv ekstrudor KraussMaffei Berstorff za izdelavo gumijastih cevi
Gumijaste cevi za različna področja uporabe





Please publish modules in offcanvas position.