Energetsko učinkoviti hladilni sistemi, izkoriščanje odpadne toplote in temperirne naprave Rhytemper

Naprave za industrijsko hlajenje, izrabo toplote in klimatizacijo ONI

ONI Rhytemper – dinamično temperiranje orodij za največjo kakovost izdelkov in najkrajše čase izdelave

  • FlowWatch
  • HotPulse
  • FlexControl
ONI Rhytemper

Naprave za industrijsko hlajenje, izrabo toplote in klimatizacijo ONI


Podjetje ONI-Wärmetrafo GmbH že več kot 30 let razvija inovativne rešitve za varčevanje z energijo, ki jih danes uporablja več kot 4000 zadovoljnih strank iz preko 60 držav po celem svetu. Obseg uporabnikov ONI-jevih sistemov je zelo širok, od majhnih preko srednje velikih podjetij, do velikih svetovnih koncernov.

Industrijsko hlajenje, izraba odpadne toplote, klimatizacija in prezračevanje, čisti prostori

Program storitev in proizvodov sega od svetovanja in planiranja do dobave kompleksnih energetsko optimiranih naprav, izvedenih na ključ, v industriji izdelave in predelave umetnih mas, predelave in obdelave kovin, v živilski industriji, medicini in kemiji.


Temperirni sistem ONI Rhytemper®

Temperirni sistem ONI Rhytemper

Temperirni sistem ONI Rhytemper® zagotavlja optimalno temperiranje orodja, ki je prilagojeno brizganemu izdelku. Sistem zagotavlja s stalnim nadzorom, kakovost izdelka, stabilnost procesa, najkrajše čase izdelave in najmanjši izmet v proizvodnji. Temperirni sistem ONI Rhytemper® poskrbi za optimalne temperaturne razmere v vsakem hladilnem krogu orodja. Stalni nadzor in prilagajanje pretoka, pritiska in temperature zagotavlja, da so toplotne razmere v izjemno ozkih tolerancah. Poleg zagotavljanja stabilnosti proizvodnje in kakovosti izdelkov, je s tem sistemom možno skrajšati tudi čase izdelave, ki v praks znašajo 18%, v nekaterih primerih pa tudi 40%.


Sistem za industrijsko hlajenje in izrabo toplote ONI

Hladilni sistemi ONI
Hladilni sistemi ONI

Hladilni sistemi ONI zagotavljajo učinkovito in zanesljivo hlajenje v industriji izdelave in predelave umetnih mas, predelave in obdelave kovin, v živilski industriji, medicini in kemiji. Sofisticirani koncept hladilnega sistema ONI zmanjša stroške električne energije kompresorskega hladilnika tudi do 80%. S tem so investicijski stroški povrnjeni v najkrajšem času. Možnost izrabe odpadne toplote iz proizvodnje za ogrevanje prispeva še dodaten prihranek energije. Moči hladilnih naprav segajo od 5 do 150.000 kW. Energetsko učinkovite naprave in sistemi ONI znatno prispevajo k znižanju stroškov za energijo in zmanjšujejo obremenitev okolja v podjetjih in povečujejo njihovo konkurenčnost na tržišču.

  • učinkovito procesno hlajenje s prostimi hladilniki
  • možnost izrabe odpadne toplote
  • povrnitev investicije v kratkem času


Za več informacij obiščite te spletne strani proizvajalca:


Moči hladilnih naprav segajo od 5 do 150.000 kW. Energetsko učinkovite naprave in sistemi ONI znatno prispevajo k znižanju stroškov za energijo in zmanjšujejo obremenitev okolja v podjetjih in povečujejo njihovo konkurenčnost na tržišču.

Optimizacija sistemov z namenom varčevanja z energijo in zaščite okolja je v podjetju ONI vedno na prvem mestu. Uporaba ONI sistemskih rešitev prinaša ekonomske in ekološke koristi.

V podjetju ONI so že pred več kot 30 leti kot prvi na svetu razvili sistem za izrabo odpadne toplote v industriji umetnih mas. Temu sistemu so sledile rešitve, ki intenzivno zmanjšujejo porabo energije v proizvodnji in za ogrevanje.


Zmanjševanje porabe energije za delovanje hladilnega sistema v podjetjih

Stroške delovanja hladilnega sistema je možno z uporabo določenih ukrepov drastično znižati. V času vedno višjih cen energije so ti ukrepi nujni za ohranitev konkurenčnosti podjetja na tržišču. Enotno mnenje na trgu je, da bodo cene energentov v prihodnosti še naraščale. Na to ceno porabnik nima nobenega vpliva, lahko pa vpliva na porabo energije. Celostni koncepti za varčevanje z energijo so odgovor na to zahtevo. Nove sistemske rešitve nemškega podjetja ONI-Wärmetrafo GmbH omogočajo v večini primerov veliko zmanjšanje porabe energije.

Presenetljivo velika možnost varčevanja z energijo in hiter povratek investicije

Na področju procesnega hlajenja lahko sofisticirani koncepti in napredne ONI tehnologije zmanjšajo stroške delovanja hladilnega sistema tudi za 40%. S tem so investicijski stroški povrnjeni v najkrajšem času. Če poleg tega obstaja še možnost izrabe odpadne toplote iz proizvodnje za ogrevanje, je to še dodaten prihranek pri energiji. Glede na izkušnje iz prakse se investicija praviloma povrne v enem do dveh letih. Pri financiranju ONI rešitev za varčevanje z energijo, npr. z leasingom, so stranke ugotovile, da so prihranki pri energiji večkratni v primerjavi s stroški financiranja.

Izraba odpadne toplote zagotavlja brezplačno energijo za ogrevanje

Odvedeno toploto iz hladilnih krogotokov, npr. pri brizgalnih strojih ali hidravličnih stiskalnicah, je možno idealno izkoristiti za ogrevanje in tako nadomestiti drage energente, kot sta olje in zemeljski plin. Investicija se lahko povrne v zelo kratkem času. Posebej razvite ONI naprave omogočajo izrabo odpadne toplote za ogrevanje pisarn, skladišč, proizvodnje in ostalih prostorov. Številni primeri v praksi dokazujejo, da je možno stroške ogrevanja z uporabo te tehnike znižati za do 95%.Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703