KraussMaffei

Električni stroji serije PX proizvajalca KraussMaffei Technologies GmbH; Nemčija

Gre za zadnjo generacijo popolnoma električnih strojev, katerih glavne prednosti so:

  • široka izbira kombinacij zapiralnih in brizgalnih enot,
  • veliko možnosti za izboljšanje učinkovitosti in funkcij,
  • uporabniku prijazna ergonomija in dostopnost,
  • enostavna menjava orodja in hiter zagon stroja,
  • možnosti za razširjen obseg aplikacij.
KraussMaffei

Stroji za brizganje plastike KraussMaffei


Nemško podjetje KraussMaffei Technologies GmbH s sedežem v Müenchnu spada v sam vrh proizvodnje strojev za brizganje, ekstruzijo in reakcijsko tehniko.

STROJI ZA BRIZGANJE PLASTIKE

Največji del proizvodnje v KraussMaffei predstavljajo stroji za brizganje plastike. Štiri glavne skupine – serije PX, CX, GX in MX – pokrivajo območja, ki omogočajo proizvodnjo praktično vsakega izdelka, od standardnega do izdelka s posebnimi zahtevami. Zelo pomemben delež ima KraussMaffei pri proizvodnji velikih strojev in pri proizvodnji strojev za avtomobilsko industrijo.

Serija PX

V seriji PX so električni stroji za brizganje plastike z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami do 4000 kN. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in čistost proizvodnje ter izjemna kakovost natančno izdelanih kosov.

Princip obratovanja: Nova serija električnih strojev je zasnovana modularno in omogoča številne kombinacije, ki zadovoljijo še tako zahtevne kupce. Povsem na novo razvita zapiralna enota s 5-točkovnim kolenastim zapiranjem omogoča hitro in natančno zapiranje, povečano togost, prilagodljivost, dinamičnost ter ekonomičnost. Na novo razvita električna brizgalna enota omogoča izdelavo izdelkov širokega spektra, opcijsko pa je možno izbrati tako geometrijo, kvaliteto kot tudi dolžino polža, izbirati pa je možno tudi med tremi osnovnimi različnimi brizgalnimi hitrostmi.

Tehnologija: Navdušujoča značilnost serije PX so natančno izdelani zahtevni izdelki, saj so z pomočjo krmilnika MC6 ter servoelektričnih pogonov nadzorovani vsi gibi do željene nastavljive pozicije. Velika dinamičnost ter energetska maximalna izkoriščenost so del serijske opreme.


Serija CX

Serija CX je najpomembnejša v proizvodnem programu strojev za brizganje plastike KraussMaffei. V tej seriji so stroji z majhnimi in srednje velikimi zapiralnimi silami. Odlikujejo jo visoka stopnja fleksibilnosti in rentabilnosti ter izjemna kakovost kosov.


Serija GX

Stroji serije GX so tržna uspešnica med brizgalnimi stroji velikosti med 4000 in 9000 kN zapiralne sile. So kompaktni in učinkoviti, posebnosti zapiralne enote z hitrim zaklepanjem vodil omogoča hitre čase ciklov in visoko produktivnost.

Tehnologija: Stroji za brizganje plastike serije GX so nov pristop in dimenzija injecijskega brizganja. Srce serije GX je dvoploščni zapiralni sistem z hitrim zaklepanjem vodil.

Zapiralna enota: Togost stroja je dosežena preko močnih vpenjalnih plošč. Pomična plošča je zasnovana kot kockasta struktura, ojačana s kompaktnimi rebri, kar preprečuje zvijanje plošče. Prostorna razdalja med podpornimi elementi omogoča, da tudi največja orodja ostajajo absolutno vzporedna med odpiranjem in zapiranjem. Sistem simultanega hidravljičnega zapahovanja in sproščanje vseh 4 vodil naenkrat zagotavlja najkrajši čas suhega teka.


Serija MX

Stroji MX zasedajo zelo velik delež med prodanimi velikimi brizgalnimi stroji. Na voljo so z zapiralno silo od 8000 do 42.000 kN. Kljub visoki zapiralni sili so kompaktni in učinkoviti, s hitrimi cikli in so visoko produktivni.Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703