5-osni vertikalni obdelovalni center

Vertikalni obdelovalni center japonskega proizvajalca Brother z vpenjalnim konusom velikosti #30 je nov 5-osni model stroja, z dvo-osno obdelovalno mizo, imenovan Speedio U500Xd1. Kljub temu, da stroj zavzema tlorisne dimenzije le 1.5 x 2 m, je stroj sposoben več-površinske obdelave kosov s 500 mm premera in 270 mm višine ter težo do 100 kg.

Stroj ima 28-mestni magazin za orodja s težo do 4 kg in 10.000 rpm / 18.9 kW ali 16.000 rpm/15 kW vretenom, in je sposoben simultane stružno-rezkalne obdelave. S temi karakteristikami ta obdelovalni center redefinira stroje, v tem razredu strojev, in je naravnost namenjen konkuriranjem strojnim centrom z vpenjalnim konusom velikosti #40. Hlajenje orodij je na voljo s 30 in 70 bari po principu ''through-tool''.

Prodajni in servisni predstavnik, za področje Slovenije in Hrvaške, podjetje KMS d.o.o. izpostavlja, da ima obravnavani stroj malo konkurence na tržišču, v smislu čiste hitrosti pri njegovem delovanju. Hitri hodi stroja znašajo 50m/min v X:500 mm in Y:400 mm, in še hitrejše pri Z: 300 mm. S tem pride do pospeševanja na 2.2 g, vse do 56 m/min. »Chip-to-chip« čas znaša 1.3 sekunde ali še hitrejše primeru 14 ali 21 orodnega magazina. Menjava orodja in osni pomiki se izvajajo istočasno, z namenom minimiziranja časovnih ciklov.

Z vrtenjem okoli A-osi s 50 obrati na minuto stroj ponuja veliko več s simultanim naklonom mize med -30/+120 stopinjami. Njegova delovna miza (C-os) rotira z 75 obrati na minuto. Časi indeksiranja obeh vretensko vodenih rotirajočih osi 0-90 stopinj znašajo 0.9 sekunde oziroma 1.2 sekunde. Momenti vpenjanja so visoki pri 610 Nm in 500 Nm.

Znižanje porabe električne energije svojih strojev je že dolgo cilj proizvajalca BROTHER. Električna energija in zrak uporabljena za delovanje stroja z vpenjalnim konusom velikosti #30-orodnega stroja znaša le 20 procentov tiste, ki jo za svoje delovanje porabijo stroji z vpenjalnim konusom velikosti #30.

Ostali ukrepi za varčevanje z električno energijo obsegajo učinkovito filtriranje, ki omeji velikost potrebne črpalke, nizko energijski LED indikator s funkcijo avtomatskega izklopa, avtomatski izklop hladilne tekočine, način delovanja v stanju pripravljenosti in avtomatični močnostni izklop.

Najnovejši BROTHERjev kontroler CNC-D00 s 15 inčnim zaslonom na dotik ponuja dodatno funkcionalnost in funkcije, kot so npr. ''look-ahead'' in ostale. Domači zaslon prikazuje skupen in preostali časovni cikel, števec obdelovancev, preostalo življenjsko dobo orodja in tipke za hitri dostop do izbranih funkcij.
Podporne aplikacije so bile vključene, zato da bi podale pregled nad proizvodnjo in stanjem delovanja, nadzorom obremenitve, porabo energije, postavitev orodja in njegovo prilagajanje, podporo za obnovo in optimizacijo časovnega cikla.U500Xd1

Nov model U500Xd1 ponuja vertikalno 5 osno obdelavo zahtevnejših kosov. Ponuja izjemno natančnost ter hitrost. Primeren pa je tako za male kot za velike serije.

Omogočena obdelava kosov do ϕ500mm.

 

 


Za več informacij nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703