AMB 2010 – HELLER rešitve v praksi

Nürtingen, julij 2010 - V središču pozornosti bo nova serija F in njena uporaba v različnih industrijskih panogah. Serija F, prvič predstavljena jeseni 2009, je z odliko prestala preizkušnjo pri strankah. Novi 5-osni obdelovalni center se je dokazal kot visoko precizen in skrajno visoko zmogljiv stroj. Na AMB 2010 bomo z modeloma FT 2000 in FP 4000 demonstrirali konkretne dejavnosti in umestitev kompleksnega in zmogljivega 5-osnega stroja s konusom SK 40/HSK 63.

 

Orodjarstvo

Z modelom FT 2000 in krmilnikom Heidenhein iTNC 530 in 44kW pregibno glavo je na razpolago stroj, ki je specializiran za velike obdelovance, različne materiale in majhne serije, pri katerih se princip obdelave redno spreminja.

Ravno za obdelavo prostih površin nudi ta stroj optimalno rešitev. S prostim dostopom k delovnemu območju z dimenzijami 630 x 630 x 830 mm je FT 2000 s 3-delnimi vrati s kratkimi hodi posebno enostaven za nalaganje obdelovancev.

S ponudbo krmilnikov različnih proizvajalcev gre HELLER naproti različnim delovnim izbiram svojih strank. Izvedba F obstaja tako z SIEMENS krmilnikom Sinumerik 840Dsl kot tudi z HEIDENHEIN krmilnikom iTNC 530, s katerim je opremljen tudi na AMB razstavljeni stroj FT 2000.

Odločitev o izbiri krmilnika v osnovi zadeva stranko glede na to, kateri krmilnik bolje ustreza njihovemu profilu potreb in s katerimi je do sedaj delal. Oba krmilnika se ponašata z visoko zmogljivostjo preračunavanja in preprostim upravljanjem.

Letalska industrija

Komaj katera druga panoga ima tako visoke zahteve za obdelovance kot letalska industrija. Zato so titanove in nikljeve zmesi v današnji letalski industriji nepogrešljive.

Visoka stabilnost titana vodi pri obdelavi do visokih temperatur in obrabne obremenitve. Zato je osnovna predpostavka, da pri frezanju uporabimo večji moment pri nižjih vrtljajih.

Na sejmu AMB na stojnici PTV iz Darmstadta – v okviru inovacijske obdelave kovin – predstavljamo visoko zmogljiv 5-osni obdelovalni center FP 4000. FP 4000, specialno opremljen z vretenom PCU 63, je več kot pripravljen za zmogljivo obdelavo: vreteno deluje z visokim momentom 242 Nm, je izredno togo, precizno in posluževano preko C pregibnega območja od +15° do -195°. Razmerje zobnikov 1:1 pri PCU 63 skrbi za dodatno zanesljivost. S to pregibno enoto bodo poševno orientirani strukturni elementi iz titana obdelani simultano 4-osno iz polnega materiala.

HELLER spada na tem področju med pionirje pri razvoju modernih strojev in procesnih tehnologij, s časi obdelave in stroški, ki so manjši za 30 %. To pa je tudi zelo sprejemljiv argument v letalski industriji, ki vedno bolj pridobiva na pomenu.

Pogonska tehnika

Proizvajalci ozobljenih kosov in stožčastih pogonskih sklopov čedalje pogosteje iščejo alternativo klasičnim postopkom. Pri odločitvi za stroj je velika pozornost usmerjena v fleksibilnost: stranke se nočejo omejiti na obdelovalni segment specifičnih zobnikov.

Prav to možnost kaže HELLER z obdelavo poševno ozobljenih konusnih zobnikov na FP 4000. Skupaj s podjetjem Voith in partnerjem za orodja Sandvik Coromant so razvili postopek, da je tako predfrezanje kot frezanje za ozobljenje na enem stroju karseda produktivno.

Odločilna prednost pri tem so inteligentni NC cikli, ki omogočajo izračun realnega časa zahtevanega gibanja orodja preko enostavnega vnosa parametrov ozobljenja iz risbe direktno v krmilnik.

Cikli stroškov in energetska učinkovitost HELLER-jeve rešitve imajo skupen cilj: visoka gospodarnost z nizkimi skupnimi stroški procesa. Energetska varčnost orodjarskih strojev ima tu zelo pomembno vlogo. Zato podjetje že vrsto let zasleduje celostno zasnovo, ki zajema tudi posamezne aspekte na ravni komponent, energetsko učinkovitost procesa in razvoja procesa kot tudi optimizacijo koncepta stroja.

Rešitve, pridobljene na tem področju, predstavljamo na sejmu AMB. Polege tega bodo predstavljeni tudi konkretni servisni produkti, ki občutno prispevajo h konstantni razpoložljivosti strojev.

Obiščite nas na sejmu AMB

Hala 5, stojnica C52
Hala 5, stojnica D32 (PTW, inovativne obdelave kovin, Titan)Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703