Uspešen nastop na sejmu PLAGKEM

Podjetje KMS je tudi letos razstavljalo na sejmu Plagkem v Celju med 21. in 25. aprilom. Sejem, ki je na sporedu vsaki dve leti, je bil tudi letos nadvse dobro obiskan. Našo stojnico je v štirih dneh obiskalo več kot 400 ljudi, od tega približno 100 stalnih strank. Večje število obiskovalcev smo beležili iz Hrvaške, nekaj strank tudi iz Srbije in BiH.

Na celjskem industrijskem četverčku, ki na enem mestu poleg sejma Plagkem istočasno združuje tudi sejme Forma Tool, Varjenje in Livarstvo ter Graf&Pack, so podelili sejemska priznanja. Podjetje KMS je v kategoriji Zastopnik prejelo zlato priznanje za postopek APC na strojih KraussMaffei. Na ogled smo postavili KraussMaffeijev stroj za brizganje plastike KM 80/380 CX z linearnim robotom LRX 50, na katerem smo obiskovalcem prikazali postopek brizganja tehničnih kosov s sistemom APC.

Tehnologija APC (Adaptive Process Control) omogoča stabilnost procesov preko enakomernih vbrizgov s prilagajanjem preklopne točke in profilom zadrževalnega tlaka glede na trenutno viskoznost taline. Rezultat uporabe APC je zmanjšanje izmeta oz. izboljšanje kakovosti kosov, kar hkrati prinaša tudi znatne prihranke – za izračun prihrankov sledite tej povezavi: https://www.kraussmaffei.com/imm-en/apc-adaptive-process-control.html.

Tehnologija APC, ki so jo razvili pri proizvajalcu strojev KraussMaffei, zagotavlja optimalno nastavitev parametrov na predelovalnem stroju, saj omogoča takojšnjo odpravo nihanj, s katerimi se običajno srečujemo pri proizvodnji z uporabo injekcijskega brizganja. Sistem APC prilagodi preklopno točko in profil zadrževalnega tlaka glede na trenutno viskoznost taline in trenutni pretočni upor v orodju. Na ta način se odstopanja kompenzirajo sproti in v sklopu aktualnega vbrizga.

Podjetje KMS tako skupaj s proizvajalcem KraussMaffei uvaja izvirne nove stroje, ki s senzorji zaznavajo spremembe v materialu in prek krmiljenja avtomatsko prilagajajo delovne parametre.


Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703