Nova serija enopolžnih ekstrudorjev KraussMaffei Berstorff

KraussMaffei Berstorff je na sejmu K 2013 v Duesseldorfu z modelom KME 60-41 B/R prvič predstavil svojo novo serijo enopolžnih ekstrudorjev z najdaljšo procesno enoto 41 L/D in s tem potrdil svoj vodeči položaj v izdelavi PO cevi. Eksponat je bil opremljen s cevno glavo KM-RKW 34-250 IPC, ki ponuja učinkovito notranje hlajenje cevi. To omogoča povečanje kapacitete ekstruzijske linije za 60% in s tem gospodarno izdelavo cevi.

Svetovna premiera

  • Kraussmaffei Berstorff predstavlja novo serijo enopolžnih ekstrudorjev za visokoproduktivno ekstruzijo – KME 60-41 B/R
  • KM-RKW 34-250 IPC cevna glava z notranjim hlajenjem za energetsko in stroškovno učinkovitost

Visoko učinkovita ekstruzija z nadproporcionalno povečano kapaciteto

Serija enopolžnih ekstrudorjev Krausmaffei Berstorff je z dolžino procesne enote 41L/D idealna za visoko učinkovito ekstruzijo PE in PP cevi. Pri razvoju te serije se je nov koncept procesne enote kombiniral z značilnostmi 36L/D serije, ki je že nekaj časa izredno uspešno v uporabi po celem svetu. S svojim patentiranim konceptom procesne enote 41L/D ponuja KraussMaffei Berstorff nadproporcionalno povečanje kapacitete ob ohranjanju nizke temperature taline in visoke kakovosti proizvoda. G. Peter Roos, predsednik uprave KraussMaffei Berstorff poudarja: "Z novo serijo enopolžnih ekstrudorjev zaokrožujemo paleto svojih proizvodov in smo opremljeni za sedanje in bodoče zahteve tržišča."

Patentiran koncept polža in optimalna zaščita proti obrabi
Polž je zasnovan tako, da je lahko celotna dolžina uporabljena za taljenje in homogenizacijo. To vodi k manjši obremenitvi polimera in zmanjša vpliv plastifikacije na lastnosti materiala med pretaljevanjem. Poleg tega zagotavlja cilinder z izboljšano kombinacijo gretja in hlajenja optimalen odvod toplote. Na povečan pretok prilagojena in podaljšana dolžina polža in velikost vstopne odprtine cilindra zagotavlja linearno odvisnost pretoka s številom obratov polža. Vstopna puša z ustrezno dimenzioniranimi in razporejenimi spiralnimi utori omogoča stabilen dovod materiala v procesno enoto ob zmanjšani obremenitvi materiala. Bimetalni cilinder in posebej utrjena vstopna puša imata odlično zaščito proti obrabi in zagotavljata dolgo življenjsko dobo strojev. Nova serija 41L/D je na voljo s premerom polža 45, 60, 75, 90, 105 in 125 mm. Pridružuje se uspešnim ekstrudorjem 36L/D, še posebej za področje ekstruzije z velikimi kapacitetami.

KM-RKW 34-250 IPC z notranjim hlajenjem za stalno proizvodnjo

Novi enopolžni ekstrudor se lahko kombinira s KraussMaffei Berstorff cevno glavo z notranjim hlajenjem cevi (IPC), npr. KM-RKW 34-25 IPC. Poleg hlajenja od zunaj se pri IPC tehnologiji z nežnim tokom zraka cev hladi tudi od znotraj. To pomeni, da je dolžina hlajenja, brez vpliva na hitrost ekstrudiranja, lahko zmanjšana za okoli 40%. IPC sistem združuje stroškovno učinkovito proizvodnjo, optimalno učinkovitost ekstruzijske linije in visokokakovosten izdelek. Poleg vsega znižuje stroške za energijo, saj deluje z okoliškim zrakom in ne rabi posebnega hladilnega medija.

 



Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703