Žaga BEHRINGER HBP 530 z robustnimi vpenjalnimi pripravami

BEHRINGER z žago HBP 530 ponuja tehnične rešitve pri žaganju ingotov z oksidno plastjo škaje, z robustnimi dvižnimi in vpenjalnimi pripravami.

Žaganje več ton težkih ingotov s škajasto površino je za žago izziv, ki ga je treba resno obravnavati. Valjčne proge in vpenjalne priprave se predvsem zaradi načina posluževanja materiala obrabijo hitreje. Prav tako se material z enostavnimi vpenjalnimi čeljustmi težko pozicionira.

BEHRINGER tudi za to uporabo ponuja primerno rešitev: že poznano visokozmogljivo tračno žago HBP 530 so podaljšali z robustno dvižno in vpenjalno pripravo ter omogočili lažje upravljanje z materialom in drastično reducirali obrabo žage. Vhodni material se prek valjčne proge zapelje v stroj. Na vstopni in izstopni strani stroja je pozicionirano dvoje dvižnih valjev na električni pogon s kaljeno križno narebreno površino. S tem se material varno transportira prek togih miz za odlaganje materiala. Stroj na vstopni in izstopni strani podpirajo vpenjalne čeljusti za material, ki material ustrezno pozicionirajo.

Tudi pri samem žaganju postavlja žaga HBP 530 vrhunske rezultate. Za razrez materialov, ki se težko obdelujejo, je na razpolago pogon z močjo do 11 kW, v izvedbi z menjalnikom, ki omogoča visok moment. Serijski hidravlični regulator pomika z neposrednim zaznavalom na listu žage skrbi za to, da list ni preveč obremenjen. Visoka učinkovitost reza tako ni v protislovju z ekonomično življenjsko dobo.

Robustni dvižni valji in vpenjalne čeljusti
Hidravlično uravnavanje vertikalnega pomika preko Behringer ventila
Robustni dvižni valji in vpenjalne čeljusti na vhodni strani

 

HBP 530 in HBP 650 v dvojni izvedbi Gantry

Za učinkovit razrez v železarnah in jeklarnah
Opremljeno za najzahtevnejša opravila v surovih delovnih razmerah

 

Vodila žaginega lista iz sive litine
Vodila žaginega lista so iz sive litine, odliti in obdelani pri Behringerju, njihova naloga pa je dušenje vibracij na mestu reza. Tako se podaljša življenjska doba stroja. Odlito v lastni livarni z večdesetletnim znanjem.

 

Centrično vpenjanje materiala
Pri centričnem vpetju materiala so vpenjalne čeljusti nastavljive medsebojno neodvisno. Material je vpet v tisti poziciji, v kateri je bil položen na mizo, brez potrebnega premikanja.

 

Dvostebrna konstrukcija
Visoka natančnost reza in dolga življenjska doba traku sta rezultat posebne dvostebrne konstrukcije. Okvir žage je voden vzporedno prek dveh okroglih stebrov. Skupaj s prednapetimi vodili omogoča ta konstrukcija dobro blažitev vibracij in precizne reze.

 

Miza za odlaganje materiala
Miza za odlaganje materiala je za obdelavo težkih surovcev zasnovana funkcionalno in robustno. Vrhnji sloj mize se lahko prilagodi glede na obliko surovca (prizmatični sloj za okrogle materiale, raven sloj z omejevalci za ploske materiale).

 

Horizontalno žaganje
Možen je tudi izrez materiala za izdelavo vzorcev. Vodila tračnega lista lahko obrnemo tudi za 90°. Okvir žage se pri tem nastavi na želeno višino reza. Pomik žage v vodoravni smeri se vrši prek elektromotorja za vzdolžni pomik okvirja žage.

 

Pogon žage
Žage BEHRINGER so opremljene s frekvenčno reguliranim pogonom, ki omogoča visoke momente. Glede na material so pogoni za razrez na razpolago z različnimi zmogljivostmi in različnimi hitrostnimi območji.

 

Učinkovite rešitve za kupca
Zaradi iz zanesljivosti tračih žag BEHRINGER se skupaj s kupcem lahko dogovorimo za razvoj posebne robustne rešitve za odrez koncev robustnih surovcev (slika 3 spodaj). Posebna pozornost na napravi je namenjena učinkovitemu pretoku materiala brez valjčnih prog. Naprava sestoji iz 30 metrov dolge mize za odlaganje materiala in dveh enot (tračnih žag) za razrez, izdelanih v izvedbi Gantry. Pomik posamezne žage poteka na linearnih vodilih prek zobate letve na mesto žaganja. Med žaganjem sta žagi hidravlično pritrjeni na mizo, material pa je pridržan na sredini. Kosi in ostanki so lahko prek odvzemne naprave odstranjeni neposredno z mize, brez žerjava. Zaradi posebej robustne izdelave okvirja žage in elektronskega krmiljenja pomika s servopogonom se dosegajo najvišji rezultati pri razrezu in z daljšo življenjsko dobo.

Lastnosti naprave:

  • čvrsto pritrjena robustna miza za material v poljubni dolžini
  • poljubno nalaganje surovcev na nepremično mizo
  • žagine enote v izvedbi Gantry
  • krmiljenje pomika žage prek servomotorja
  • odstranjevanje kosov z integriranim verižnim vlekom

 

Dvigalo za odvzem ostankov
Močan vertikalni cilinder
Obrat, kjer se vrši razrez z Behringer žagami

 
Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703