K 2010 gostil prvi skupni nastop novega giganta za periferno opremo Motan-Colortronic

Vse je novo: ime, struktura in proizvodi

Motan-Colortronic GmbH, DE – Friedrichsdorf, se je na sejmu K 2010 prvič predstavil pod eno streho. Obiskovalci so poleg novega imena in združene prodajne mreže odkrili tudi nove proizvode združenega podjetja. Prav tako nov je slogan "Think Materials Management", ki predstavlja celotno paleto perifernih naprav za dobavo materiala, od skladiščenja, sušenja in kristalizacije, preko transporta, doziranja in mešanja do upravljanja in krmiljenja.

Poleg tega stojijo v žarišču področja predelave umetnih mas, naj bo to brizganje ali ekstrudiranje, pihanje ali kompoundiranje, inline procesi ali kemija.

Pri rokovanju z granulati, kosmiči in prahom, sipkim ali nesipkim, sledi Motan-Colortronic uporabniško orientirani filozofiji. Tako se specifične zahteve izpolnijo zelo natančno, kar ponazarjajo številne predstavitve novih proizvodov.

 

Dozirni sistem iz serije Minicolor se sedaj ponuja tudi z dozirno ploščo. Namenjen je za doziranje majhnih količin z zahtevo po veliki natančnosti doziranja in za aplikacije, kjer je doziranje s polžem premalo natančno oz. ni primerno zaradi lastnosti doziranega materiala. Doziranje z dozirno ploščo je idealno za hitro tekoče procese brizganja. Za posebna aplikacije je možna tudi kombinacija polžnega doziranja in dozirne plošče na eni napravi.

 

Sušilni silosi kompaktnih in sistemskih sušilnih sistemov so popolnoma prenovljeni. Tako so dobili novi modeli sušilnih silosov tipa Luxor dvakrat večja vrata za čiščenje, kar občutno izboljšuje dostop v notranjost silosa. Oblika vrat je tesno prilagojena obliki silosa, kar preprečuje gradnjo mostov v silosu in optimizira tok materiala. Da bi uskladili velikosti silosov z zahtevami naših strank, se je 300l silos nadomestil z 250l in 400l. Velikosti silosov za sistemske in male kompaktne sušilne sisteme so sedaj identične.

S tehnologijama sušenja I-TRONIC in ETA je Motan-Colortronic že postavil merila za energetsko učinkovito sušenje. Še korak naprej pa je podjetje naredilo s krmiljenjem toka suhega zraka ETAplus. Sistem kombinira prilagoditev temperature sušenja z regulacijo toka suhega zraka s sistemom za regeneracijo toplote. Pri tem se energija iz povratnega voda uporablja za gretje vhodnega materiala, s čimer se lahko zniža dovedena toplotna energija. V primerjavi s konvencionalnimi sušilnimi napravami omogoča sistem ETAplus prihranke energije do 64 %.

 

Regulacija suhega zraka avtomatsko upošteva nihanja temperature vhodnega materiala. Poraba energije za sušenje se tako prilagaja pogojem sušenja. Za lažje nastavljanje sušilnega sistema je kot dodatna funkcija v krmiljenje vgrajena baza materialov, ki vsebuje karakteristike 70 standardnih materialov. Baza podatkov se lahko individualno razširi s stotimi novimi programi sušenja.

 

Za materiale, ki niso sipki, je bil razvit nov sesalec MetroPowder, ki je na voljo v treh velikostih, za pretoke 200, 500 in 1000 kg/uro. Sesalec se lahko uporablja kot samostojna naprava ali pa kot vgrajen v centralni sistem. Za materiale, ki so nagnjeni k gradnji mostov in niso sipki je na voljo kot opcija izpustna enota s polžem. Vse transportne naprave so kompatibilne s krmiljenjem MetroNet.

Tudi krmiljenje samostojnih transportnih naprav je bilo podvrženo temeljiti predelavi. Raznovrstno osnovno krmiljenje je dobilo novo obliko z jasnim in enostavnim upravljanjem. Poleg tega je omembe vredna vsebina novega krmiljenja. Tako so sedaj v krmiljenje dodane funkcije za priključitev mešalne kretnice, čistilnega ventila in za praznjenje mlina.

www.motan-colortronic.com

Sejem K 2010 – hala 9, razstavni prostor B24
Povzeto po K-Zeitung



Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703