Energetska učinkovitost sušenja

Avtomatsko regulirana razporeditev suhega zraka skrbi za energetsko učinkovitost pri sušenju. Inteligentni sistem za upravljanje energije v modernih sušilcih skrbi tako za razporeditev toka suhega zraka, kakor tudi za količino proizvedenega suhega zraka v sušilnem agregatu. Cilj je najbolj učinkovita izraba dovedene energije, da bi dosegli čim manjšo porabo energije.

Sodobni proizvodni obrati se soočajo s problemi zniževanja stroškov in visokih zahtev po kakovosti in fleksibilnosti. Sušenje materialov ima na vsa ta področja znaten vpliv. Pri sušenju se porablja zelo veliko energije, poleg tega pa moderni postopki in povečane zahteve zahtevajo optimalno sušenje.

Mnogo sušilnih naprav je zato pri spremenljivih pogojih neučinkovitih. Krivda je v nefleksibilni konfiguraciji mnogih sistemov. Sušilni agregat s konstantno kapaciteto porazdeli osušen zrak na priključene sušilne silose. Konfigurirani so v glavnem tako, da pri največji porabi materiala in najslabših zunanjih pogojih dosežejo zaželjen rezultat. Zmeraj, ko so ti parametri boljši je sistem predimenzioniran in porablja več energije, kot je potrebno.

Kako doseči optimalno učinkovitost?Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703