Rešitve za učinkovito proizvodnjo brizganja - KraussMaffei na FAKUMI 2009

Na sejmu Fakuma 2009, v Friedrichshafnu od 13. do 17. oktobra, se je KraussMaffei (hala A7, stojnica 7204) predstavil kot učinkovit inovativni sistemski dobavitelj energetsko varčnih brizgalnih strojev in opreme za reakcijsko tehniko z integrirano avtomatizacijo.

Predstavljen je bil brizgalni stroj izvedbe EX 160 – 1000 Ultra z dvognezdnim orodjem za tankostenske skodelice iz PP za področje živilske industrije v izvedbi In-mould Labeling. Robot SR80 je s strani vstavljal trakove z nalepkami v orodje, odvzemal končne posode in jih zlagal na tekoči trak. Na sejmu predstavljeni stroj je bil opremljen z ultra-brizgalno enoto, ki omogoča brizganje z zelo visokimi hitrostmi, razvita pa je bila za potrebe po zelo visoki zmogljivosti. Skupaj s hitrim robotom SR80 tvori brizgalni stroj EX 160-1000 Ultra zaključeno proizvodnjo celico, z visoko zmogljivo proizvodnjo na področju pakiranja in medicinske tehnike. Oglejte si našo ponudbo brizgalnih strojev za plastiko KraussMaffei.

Na sejemski stojnici v hali A7 si je bilo mogoče ogledati tudi integrirano proizvodno celico, opremljeno s polnoelektričnim brizgalnim strojem AX 180-750 in linearnim robotom LRX 100 (na sliki). Za proizvodnjo tehničnega izdelka je koncipirana naprava, ki proizvaja nosilec stikala za elektro naprave iz PP-GF. Varnostno ohišje stroja AX je ob strani povečano za širino tekočega traku in obenem služi kot varnostno območje robota. Posledično ne potrebujemo varnostne ograje in varnostnih vrat, ki so potrebna pri konvencionalnih proizvodnih celicah. Z opisanim integriranim sistemom pa poleg investicijskega stroška privarčujemo tudi na potrebnih proizvodnih površinah, ki so v tem primeru manjše za četrtino. Kombinacija fleksibilnega in zanesljivega standardnega stroja s precizno avtomatizacijo zmanjša porabo energije in posledično tudi končni strošek, obenem pa zvišuje končno kvaliteto produkta.

Na sliki: Integrirana proizvodna celica s polnoelektričnim brizgalnim strojem AX in linearnim robotom LRX.

V inovativni proizvodni celici so bile v celoto združene tri tehnologije. S postopkom brizganja plastike so se na brizgalnem stroju CX 160-750 proizvajali deli z industrijskim robotom IR 160 F/K. Robot je izdelke odvzel iz orodja in jih brez vmesnega odlaganja opremil s PUR tesnilnim obročem. Oprema, ki omogoča popolnoma avtomatiziran postopek, je kombinacija visoke produktivnosti z majhno potrebo po proizvodnih površinah. KraussMaffei nudi znanje opisane procesne tehnike v celoti iz prve in ene roke, vse posamezne komponente, kot so brizgalni stroj, industrijski robot in PUR dozirna priprava, pa so medsebojno optimalno uglašene.Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703