Paket ukrepov za povečanje fleksibilnosti in konkurenčnosti ekstruzijske linije

EasyClean dramatično zmanjšuje pripravljalne čase pri kompaundiranju

Na letošnjem sejmu K2010 bo KraussMaffei Berstorff GmbH predstavil novo kompaundirno linijo tipa EasyClean. Ta inovativna zasnova združuje številne nove in izboljšane komponente, ki zmanjšujejo čas za čiščenje ekstruzijske linije do 40%.

Moderne zahteve, kot so majhne šarže z različnimi recepturami in ''Just in Time'' proizvodnja ter dobava, pomenijo pogosto dolgotrajno pripravo kompaunderja. Da bi zagotovili fleksibilno servisiranje strank in ohranili učinkovito in konkurenčno proizvodnjo, morajo kompaundirne linije za ta namen omogočati univerzalno uporabnost in kratke čase za pripravo linije. S sistemom Easy Clean ponuja KraussMaffei Berstorff svojim strankam hitro in enostavno zamenjavo orodij za visoko učinkovit proizvodni proces brez nepotrebnih zastojev pri menjavi različnih receptur.

EasyClean koncept obsega vpenjala in vpenjalne objemke na polnilnih lijakih, transportnih linijah do dozirnih naprav in na vmesnih zalogovnikih, ki se lahko uporabljajo brez orodja. S tem se omogoča hitro in udobno čiščenje. Posebni tesnilni profili med proizvodnim procesom skrbijo za varno tesnenje.

Napravljen za hitre menjave

Naslednja lastnost je priključna postaja za dozator. Pri menjavi izdelka se zamenja dozator, ki se potem lahko očisti. Kot alternativo predstavlja KraussMaffei Berstorff zasučno in spuščajočo dozirno napravo, ki omogoča lahek dostop do naprave in enostavno čiščenje.

Na sejmu K2010 v Dusseldorfu razstavljena naprava za kompaundiranje bo imela integriran Mixomat, kombinacijo transporta, tehtanja in mešanja v eni napravi. Ta visoko gospodarni sistem zmanjšuje število dozatorjev pri pogostih menjavah izdelkov z različnimi granulati in s tem zmanjšuje investicijo. Zahvaljujoč veliki odprtini za čiščenje je ta naprava pri menjavi receptur enostavna za čiščenje.

Sijajna ideja z veliko uporabnostjo

K smiselnim dodatnim komponentam spada tudi centralno odpraševanje, ki omogoča istočasno odpraševanje na različnih mestih kompaundirne linije. Cevovodi so že vgrajeni v napravi.

Končno so tudi vsi zaščitni pokrovi in pločevine na napravi pripravljeni za vzdrževanje brez orodja. EasyClean tako omogoča vsakokratno zamenjavo izdelka v krajšem času z manj potrebnega osebja. Tako lahko proizvajalec fleksibilno reagira na zahteve strank.

Na sejmu K2010 bo predstavljena kompaundirna linija z ekstrudorjem ZE 60 A UTX in opremljena s sistemom EasyClean. Celotna linija je izvedena glede na modularni koncept KraussMaffei Berstorff. To pomeni, da so vse posamezne komponente združene v skupine v velikosti ladijskega kontejnerja. Poleg krajšega časa za montažo in zagon naprave zmanjšuje ta koncept tudi skupne stroške, saj po pravilu ne potrebuje dodatnih podestov.

KraussMaffei Berstorff razstavlja na sejmu K2010 v hali 15, razstavni prostor C24.

Celotna modularna kompaundirna linija KraussMaffei Berstorff
Mixomat – z velikimi vrati za hitro čiščenje pri pogostih menjavah receptur

Please publish modules in offcanvas position.