Zmanjševanje porabe energije za delovanje hladilnega sistema v podjetjih

Stroške delovanja hladilnega sistema je možno z uporabo določenih ukrepov drastično znižati. V času vedno višjih cen energije so ti ukrepi nujni za ohranitev konkurenčnosti podjetja na tržišču. Enotno mnenje na trgu je, da bodo cene energentov v prihodnosti še naraščale. Na to ceno porabnik nima nobenega vpliva, lahko pa vpliva na porabo energije. Celostni koncepti za varčevanje z energijo so odgovor na to zahtevo. Nove sistemske rešitve nemškega podjetja omogočajo v večini primerov veliko zmanjšanje porabe energije.

Presenetljivo velika možnost varčevanja z energijo in hiter povratek investicije
Na področju procesnega hlajenja lahko sofisticirani koncepti in napredne ONI tehnologije zmanjšajo stroške delovanja hladilnega sistema tudi za 40 %. S tem so investicijski stroški povrnjeni v najkrajšem času. Če poleg tega obstaja še možnost izrabe odpadne toplote iz proizvodnje za ogrevanje, je to še dodaten prihranek pri energiji. Glede na izkušnje iz prakse se investicija praviloma povrne v enem do dveh letih. Pri financiranju ONI rešitev za varčevanje z energijo, npr. z leasingom, so stranke ugotovile, da so prihranki pri energiji večkratni v primerjavi s stroški financiranja.

Brezplačna ocena prihranka energije
KMS, d.o.o., in ONI-Wärmetrafo GmbH ponujata brezplačno oceno prihrankov pri uporabi sistemskih rešitev ONI. Tehnični svetovalec Vam hitro pripravi splošno analizo, ki prikaže možen prihranek energije pri delovanju vašega hladilnega sistema in izrabi odpadne toplote.

Izraba odpadne toplote zagotavlja brezplačno energijo za ogrevanje
Odvedeno toploto iz hladilnih krogotokov, npr. pri brizgalnih strojih ali hidravličnih stiskalnicah, je možno idealno izkoristiti za ogrevanje in tako nadomestiti drage energente, kot sta olje in zemeljski plin. Investicija se lahko povrne v zelo kratkem času. Posebej razvite ONI naprave omogočajo izrabo odpadne toplote za ogrevanje pisarn, skladišč, proizvodnje in ostalih prostorov. Številni primeri v praksi dokazujejo, da je možno stroške ogrevanja z uporabo te tehnike znižati za do 95 %.

Izkoristite priložnost. Razgovor z našim tehničnim svetovalcem Vam bo vsekakor v pomoč.Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703