GX Speed za velike embalaže

Pri KraussMaffei so predstavili stroj za brizganje KM 900 GX z oznako "Speed" za učinkovito proizvodnjo velikih embalaž.

BESEDILO Petra Rehmet FOTOGRAFIJE KraussMaffei

Izdelki s tankimi stenami za namene embalaže poleg visokih hitrosti vbrizgavanja zahtevajo predvsem kratke čase cikla. KraussMaffei je zato razširil svojo preizkušeno serijo GX z dvoploščnim sistemom zapiranja z novo opcijo Speed (hitrost). To kupcu omogoča izbiro različnih hitrosti brizganja - odvisno od brizgalne enote, vse do 700 mm/s. Tudi hitrost pomika zapiralne enote je zelo visoka, kar omogoča skrajšanje čas suhega delovanja stroja do 0,45 s. "GX v izvedbi Speed zagotavlja učinkovito in ekonomsko privlačno alternativo proizvodnji velikih izdelkov za embalažo in logistično industrijo - trg, ki se je v nekaterih regijah kot npr. v ZDA v zadnjih letih stalno povečeval," pojasnjuje Paul Caprio, predsednik ameriške podružnice korporacije Krauss-Maffei v Firencah, Kentucky.

Opcija Speed je posebej učinkovita pri odpiranju orodja od 350 do 400 mm. Kinematika ustreza primerljivim strojem z škarjastimi mehanizmom pomika zapiralne enote, ki največji pospešek prav tako dosežejo šele pri večjih hodih odpiranja orodja. Kratki časi cikla se dopolnjujejo z vzporednimi pomiki na strani plastificiranja z električno pogonsko plastificirno enoto (E-Plast). T.i. Powerpack III ponuja dodatne možnosti hitrosti, kot so hitrejše vzpostavljanje zapiralne sile, plastificiranje in gibanje agregatov.

Idealno za embalaže z veliko prostornino

Serija GX ponuja mnogo prostora za velika orodja z kompleksnimi sistemi hlajenja

Na sejmu NPE GX 900-12000 je bila predstavljena aplikacija brizganja z 2 gnezdnim orodjem za proizvodnjo 20-litrskih vedrov z integriranim postopkom IML "in-mould" etikiranja. Doslej se je kot standardni postopek v večini uporabljal z tehnologijo tiskanja. Z opcijo "Speed" jih je sedaj mogoče tudi ekonomsko izdelovati z postopkom IML. Zahvaljujoč različici "Speed", se to zgodi v kratkih časih cikla, krajših od 14 s. Stroj ima tudi preverjen visoko zmogljivostni mešalni polž (High-Performance Screw), ki omogoča zelo visoko stopnjo taljenja in posledično predelavo velik tež materiala. Skupno zmogljivost je mogoče povečati za do 12 odstotkov.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703