Uspešno izveden KMS tehnološki dan

Konec maja se je v Šenčurju odvil KMS tehnološki dan, namenjen strokovnemu izobraževanju plastičarjev. Udeležilo se ga je več kot 90 gostov iz Slovenije in Hrvaške. Strokovni del druženja je potekal v poslovnem centru Cubis.

Predavatelji iz tujine so predstavili nove trende na področju strojev in tehnologij za učinkovito in gospodarno brizganje plastike (Jochen Mitzler, KraussMaffei), tehnologijo sušenja in tehnologije za varčevanje z energijo (Detlev Schmidt, Motan-Colortronic GmbH), učinkovito hlajenje pri predelavi plastičnih mas (Johannes Piffka, ONI-Wärmetrafo GmbH) in zmanjšanje zastojev s hitrimi spojkami (Roland Rathmann, Staubli Tec-system GmbH).

Udeleženci so z navdušenjem prisluhnili slovenskima predavateljema, ki prihajata iz drugih industrijskih vej. G. Matjaž Turk iz podjetja LTH Ulitki je s predavanjem Učinkovit sistem vodenja proizvodnje po načelu TPM predstavil ovire pri učinkovitem vpeljevanju sistema v praksi. G. Andrej Ržišnik iz podjetja RP investicije pa se je v svojem predavanju Načrtovanje energetsko varčnega obrata za predelavo plastičnih mas osredotočil na konkreten primer iz nedavno realiziranega projekta v Sloveniji.

Po strokovnem delu je sledil neformalni del v prostorih podjetja KMS. Ob pogostitvi so si gostje na več kot 400 m2 ogledali delovanje polnoelektričnega stroja Krauss Maffei AX, sušilne, transportne in dozirne sisteme proizvajalca Motan in temperirne naprave Single.

Pisarniški in delavniški prostori podjetja KMS, kamor sodi tudi nova učilnica, namenjena strokovnemu izobraževanju, so locirani v Poslovni coni A v Šenčurju in so v uporabi od leta 2013. Na več kot 1.200 m2 površine ima podjetja odlično osnovo za izpopolnjenje servisne dejavnosti in izvajanje storitev na najvišjem strokovnem nivoju.

Gostje so bili navdušeni nad visoko strokovnostjo predavanj in odlično organizacijo dogodka. Obljubili so, da se vrnejo na naslednji dogodek, ki bo v tej obliki organiziran v letu 2016.Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703