Serija MX - stroji za brizganje plastike KRAUSS MAFFEI

Stroji MX zasedajo zelo velik delež med prodanimi velikimi brizgalnimi stroji. Na voljo so z zapiralno silo od 8.000 do 42.000 kN. Kljub visoki zapiralni sili so kompaktni in učinkoviti, s hitrimi cikli in so visoko produktivni.

Tehnologija
Stroji za brizganje plastike serije MX so nasledniki nadvse uspešne serije MC. Več tisoč dobavljenih strojev serije MC je garancija za vrhunsko kvaliteto naslednika MX. Srce serije MX je dvoploščni zapiralni sistem. V svojem razredu je stroj MX najhitrejši brizgalnik na trgu.

Dvoploščna zapiralna enota
Togost stroja je dosežena preko debelih vpenjalnih plošč, ki imajo kljub debeli plošč nizko težo. Pomična plošča je zasnovana kot kockasta struktura, ojačana s kompaktnimi rebri, kar preprečuje zvijanje plošče. Prostorna razdalja med podpornimi elementi omogoča, da tudi največja orodja ostajajo absolutno vzporedna med odpiranjem in zapiranjem. Vsak zaporni element je opremljen z ultrazvočnim merilcem poti. Sistem simultanega zapahovanja in sproščanje vseh 4 vodil naenkrat pa zagotavlja najkrajši čas suhega teka.

Tehnologija brizganja
Kot pri CX izvedbi nudijo tudi MX stroji za vsako proizvodno nalogo ustrezen brizgalni agregat in optimalno izvedbo polža. Brizgalna enota ima vrtljivi bat s centralnim dovodom in prenosom sile. Krauss Maffei razpolaga z odličnimi izkušnjami na področju plastificiranja in se ponaša z izredno kvalitetnimi polži. Orientirano na klasično proizvodnjo nudi Krauss Maffei specifičen koncept plastificiranja. Natančno krmiljeni brizgani agregati skrbijo za stabilen potek procesa, ki še posebej pri krmiljenju nadtlaka in pri nizkem zastojnem tlaku omogoča visoko stabilen proces in posledično kvalitetne oblike brizganca. Plastificirne enote so zasnovane za preprosto čiščenje in nezahtevno menjavo polžev. Sistem za hitro menjavo cilindrov omogoča odvitje v nekaj gibih.

Hidravlika
Hidravlika pri MX strojih deluje precizno, fleksibilno in je izvedena modularno. Energetsko varčni pogon črpalke za vsako točko obratovanja nastavi točno določen pritisk za zahtevano količino olja. To pomeni, da je zmogljivost stroja tolikšna, kolikor je dejanska trenutna potreba za ustrezno delovanje. Poraba energije je zato nižja. Poleg pogona regulacijske črpalke so stroji MX opremljeni z varčnim krmilnim ventilom za vbrizg oziroma proces plastificiranja. Hidravlične komponente so na centralnem krmilju stroja povezane preko BUS tehnologije. Podatki so obdelani učinkovito in hitro in služijo za najboljšo razpoložljivost. Vse hidravlične naprave okoli stroja so lahko dostopne. Vzdrževanje je olajšano, kar omogoča hiter in učinkovit servis.

Krmilni sistem
Vsi stroji za brizganje plastike MX so serijsko opremljeni z mikroprocesorjem MC5. Ti stroji so enostavni za posluževanje. Proces je jasno prikazan na ekranu in je omejen na bistvene informacije.

Prednosti za kupca

Serija MX ima naslednje odlike:

  • Kompaktna dvoploščna zapiralna enota Krauss Maffei ne zavzame veliko prostora in podaljšuje življenjsko dobo orodja. Večja proizvodnja dobrih kosov pri višji kakovosti.

  • Stroj MX je najhitrejši stroj v svojem razredu na trgu. Pri časih cikla postavlja nova merila in skrbi za visoko produktivnost.

  • Enote za plastificiranje z izredno dolgo življenjsko dobo zagotavljajo optimalne talilne karakteristike in stabilnost procesov ter povečujejo proizvodne zmogljivosti.

  • Izpopolnjeni hidravlični in električni sistemi porabijo manj električne energije. Proizvedeno je samo toliko moči, kolikor je dejanska trenutna potreba. Povprečna poraba električne energije predstavlja samo 40 odstotkov instalirane moči.

  • Modularni koncept strojev MX nudi številne kombinacije za individualne končne rešitve.

  • S krmilnikom MC5 stroj poslužujemo enostavno in sigurno.

  • Za vsako proizvodno nalogo nudi KraussMaffei ustrezno rešitev za avtomatizacijo procesa. Razpolagamo s številnimi referenčnimi projekti in visoko kompetentnimi rešitvami.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703