Serija GX - stroji za brizganje plastike KraussMaffei

Stroji serije GX so tržna uspešnica med brizgalnimi stroji velikosti med 4000 in 9000 kN zapiralne sile. So kompaktni in učinkoviti, posebnosti zapiralne enote z hitrim zaklepanjem vodil omogoča hitre čase ciklov in visoko produktivnost.

Tehnologija
Stroji za brizganje plastike serije GX so nov pristop in dimenzija injekcijskega brizganja. Srce serije GX je dvoploščni zapiralni sistem z hitrim zaklepanjem vodil. Visoka produktivnost se zagotovi z izbrano brizgalno enoto, modularna konstrukcija strojev serije GX omogoča dodatno popolno avtomatizacijo.

Zapiralna enota
Togost stroja je dosežena preko močnih vpenjalnih plošč. Pomična plošča je zasnovana kot kockasta struktura, ojačana s kompaktnimi rebri, kar preprečuje zvijanje plošče. Prostorna razdalja med podpornimi elementi omogoča, da tudi največja orodja ostajajo absolutno vzporedna med odpiranjem in zapiranjem. Sistem simultanega hidravličnega zapahovanja in sproščanje vseh 4 vodil naenkrat zagotavlja najkrajši čas suhega teka.

Tehnologija brizganja
Krauss Maffei s svojim širokim spektrom v seriji GX nudi brizgalno enoto in optimalnega polža za vsako tehnološko nalogo. Plastificirni polž mora ustrezati strogim zahtevam. Vzdržati mora nenehna povečevanja plastifikacijskih stopenj, ohranjati nizko tališče, izboljšati mešalne in homogenizacijske stopnje ter podpirati nove zahtevne obdelovalne procese. Krauss Maffei poleg standardnih polžev ponuja tudi v seriji GX mešalne in visokozmogljive polže posebnih zahtev. Prav tako so na voljo tudi posebni polži in rešitve za plastificiranje v posebnih aplikacijah, kot je obdelava daljših, s steklenimi vlakni ojačanih ali prozornih polimerov. Plastificirne enote so zasnovane za preprosto čiščenje in nezahtevno menjavo polžev. Sistem za hitro menjavo cilindrov omogoča odvitje v nekaj gibih.

Hidravlika
Hidravlika pri strojih serije GX strojih deluje precizno, fleksibilno in je izvedena modularno. Energetsko varčni pogon črpalke za vsako točko obratovanja nastavi točno določen pritisk za zahtevano količino olja. To pomeni, da je zmogljivost stroja tolikšna, kolikor je dejanska trenutna potreba za ustrezno delovanje. Poraba energije je zato nižja. Poleg pogona regulacijske črpalke so stroji GX opremljeni z varčnim krmilnim ventilom za vbrizg oziroma proces plastificiranja. Vse hidravlične naprave okoli stroja so lahko dostopne. Vzdrževanje je olajšano, kar omogoča hiter in učinkovit servis.

Krmilni sistem
Serija GX je opremljena s krmilnikom zadnje generacije MC6, ki skupaj s 24-palčnim barvnim zaslonom na dotik nudi takojšen pregled podatkov procesa ali enostaven način upravljanja začetnih nastavitev pri nastavljanju novega orodja/izdelka na stroj. Novi krmilnik MC6 je uporabniku prijazen in pregleden, zato posameznih ukazov ni težko najti, omogoča delitev zaslona, na katerem imamo lahko odprtih tudi več funkcij hkrati.

Prednosti za kupca

Serija GX ima naslednje odlike:

  • Kompaktna dvoploščna zapiralna enota Krauss Maffei z simultanim hidravličnim zapahovanjem podaljšuje življenjsko dobo orodja, omogoča večjo produktivnost ter kvaliteto izdelanih dobrih kosov.

  • Enote za plastificiranje z izredno dolgo življenjsko dobo zagotavljajo optimalne talilne karakteristike in stabilnost procesov ter povečujejo proizvodne zmogljivosti. Velik asortiman izbire plastificirnih enot omogoča kupcu maximalno izkoriščenost.

  • Izpopolnjeni hidravlični in električni sistemi porabijo manj električne energije. Proizvedeno je samo toliko moči, kolikor je dejanska trenutna potreba. Stroji serije GX so izredno energetsko varčni.

  • Modularni koncept strojev GX nudi številne kombinacije za individualne končne rešitve.

  • S krmilnikom MC6 stroj poslužujemo enostavno in sigurno.

  • Za vsako proizvodno nalogo nudi KraussMaffei ustrezno rešitev za avtomatizacijo procesa. Razpolagamo s številnimi referenčnimi projekti in visoko kompetentnimi rešitvami.


Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703