KraussMaffei na K2022 predstavlja precisionMolding in powerMolding

Kjer se srečata učinkovitost in zmogljivost: KraussMaffei na K2022 predstavlja precisionMolding in powerMolding

  • Nova serija strojev za brizganje združuje stroškovno učinkovito proizvodnjo z visoko zmogljivostjo in hitro razpoložljivostjo.
  • Idealno za standardne aplikacije za tehnične komponente, električne in elektronske naprave, avtomobilsko industrijo, embalažo in medicinsko tehniko.

Novi stroj precisionMolding je osnovni, popolnoma električni stroj serije PX z zmanjšanim številom opcij obdelave, medtem ko je powerMolding dopolnitev preverjene hidravlične serije GX. Osnovni koncept stroja stranki omogoča izjemno hitro odzivnost in s tem krajše dobavne roke, s čimer si še bolj povečajo učinkovitost in konkurenčnost na starih in novih trgih.

Tako precisionMolding kot powerMolding sta idealna za standardne aplikacije, na primer za tehnične dele, električne in elektronske naprave, avtomobilsko industrijo, embalažno ali medicinsko tehniko. PrecisionMoulding je bil predstavljen v Aziji leta 2019, PowerMolding pa 2021, kjer sta obe seriji že zelo uspešno uveljavljeni. Stranke tega trga še posebej cenijo visoko stopnjo natančnosti, visoko raven zmogljivosti, hitro razpoložljivost in enostavno upravljanje, kar je na voljo po optimalnem razmerju med ceno in zmogljivostjo. S K2022 sta sedaj obe seriji pripravljeni za vstop na trg Evrope in Severne Amerike.

Oba stroja ustrezata vsem zahtevnim standardom kakovosti KraussMaffei z vidika učinkovitosti in profitabilnosti za uporabnika. Z različnimi opcijami in enostavnimi integracijami z avtomatizacijo vam omogočata hitro konfiguriranje sistemskih rešitev po meri. Glede na kratke čase suhih ciklov veliko konstantnost brizgane teže in nizkim izmetnim faktorjem lahko dosežemo do 15 % več predelane plastike v primerjavi s standardnimi stroji na trgu.

Energetsko učinkovita proizvodnja je zaradi naraščajoče cene energije vse bolj pomembna. Zahvaljujoč popolnoma električni zasnovi stroja ima precisionMolding sam po sebi dobro energetsko učinkovitost. Stroj powerMolding ima že standardno preizkušen servo pogon KraussMaffei BluePower. Ta krmili črpalko glede na potrebo stroja, kar pomeni samo toliko energije, kot je dani trenutek potrebuje. Glede na aplikacijo lahko powerMolding ponuja do 40 odstotkov višjo energijsko učinkovitost v primerjavi s primerljivimi standardnimi stroji za brizganje na trgu.

Na K2022 je prikazana aplikacija izdelave loparja za mehko teniško žogico s precisionMoulding 160-750 z vpenjalno silo 1600kN. Uporabljen material je biopolietilen na osnovi trsnega sladkorja iz FKUR, ki med proizvodnjo nase veže CO2. Material je robusten in vzdržljiv in ga je možno po uporabi 100% reciklirati.

Funkcija APC plus podjetja KraussMaffei skrbi, da kompenzira vsa nihanja v biomaterialu. Deluje na enakem principu kot pri klasičnih materialih, s čimer dosežemo visoko kakovost izdelkov.

Stroškovno učinkovito proizvodnjo dopolnjuje linearni robot LRX EasyControl, ki je idealen za aplikacije pick and place in je hkrati enostaven in intuitiven za uporabo.

S strojem powerMolding pa je prikazana aplikacija predelave 100% recikliranega materiala po modelu krožnega gospodarstva (Circural economy). Stroj PowerMolding 1300-11900 z vpenjalno silo 13000 kN proizvaja module vrat avtomobilske industrije, pri čemer je uporabljen 100% reciklat PP.

Recikliran material prihaja iz pokrovčkov za insulinske svinčnike, ki so delani na stroju PX 200-1400. Le te se pomelje in reciklira na dvopolžnem ekstruderju ZE 28 BluePower s pomočjo različnih dodatkov, kot so veziva in tekoča barvila.

Pri aplikaciji s strojem powerMolding APC plus funkcija prevzame kompenzacijo nihanja šarž, ki se pogosto pojavljajo pri predelavi recikliranega materiala in s tem zagotavlja visoko kakovost izdelkov tudi tukaj. Izdelki se odvzemajo z integriranim linearnim robotom serije LRX.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703