Hitro, natančno in dobro povezano: NETSTAL na K 2022 prikazuje tehnologijo brizganja na najvišji ravni

NETSTAL bo proizvajal konice za pipete s 64 gnezdnim orodjem na popolnoma električnem stroju ELION 1200. Sistemska rešitev vključuje orodje podjetja Otto Männer in sistem za visoko hitrostno avtomatizacijo podjetja Micro Automation. Predelovalni material bo električno prevodna spojina iz Premixa, ki je bila posebej razvita za izdelavo konic pipet za vitro diagnostiko. Brizgalni cikel omenjene aplikacije je približno 5,3 sekunde. Stroj je opremljen z inovativnim krmilnim sistemom SMART OPERATION. Ta možnost uporabnikom omogoča, da z avtomatizacijo, standardizacijo in skrajšanjem ponavljajočih se procesnih korakov pri izmenskem delovanju dosežejo dodatno povečanje produktivnosti.

Na K2022 bo premiero doživel ELIOS 4500. Zaradi spremembe na popolnoma električno zapiranje orodja, se je lahko suhi cikel pospešil za 0,1 sekunde. Uporabniki nimajo koristi samo od povečane produktivnosti, ampak tudi od optimizirane energetske učinkovitosti: glede na suhi cikel se povprečna poraba energije stroja zmanjša za 7kW. Dodatno prednost zagotavlja 450 mm krajša dolžina stroja. Na stojnici NETSTAL bo ELIOS 4500 proizvajal tankostenske 150 ml lončke za jogurt IML iz certificiranega obnovljivega PP podjetja SABIC. Material je na osnovi talovega olja, ki je stranski produkt proizvodnje papirja in ima lastnosti običajnega PP. Teža enega jogurtovega lončka je samo 6,5 gramov in se bodo izdelovali na 12 gnezdnem orodju s ciklom brizganja okrog 5 sekund. Etikete za vstavljanje v orodje so od podjetja Verstraete, ki vsebujejo digitalne vodne žige na podlagi Holy Grail 2.0. Kode nevidne za človeško oko bodo natisnjene na celotni površini etiket. Te vsebujejo strojno berljive informacije o vsebini, embalaži materialu in poreklu.

NETSTAL, kot član fundacije OPC-UA, razvija standardne vmesnike za plastične stroje. OPC-UA omogoča standardizirano, od proizvajalca neodvisno in učinkovito izmenjavo podatkov strojev, naprav in drugih sistemov v industrijskem okolju. Na stojnici bo NETSTAL predstavil popolno periferno integracijo Manufacturing Execution System od proizvajalca bfa solutions, temperirne naprave proizvajalca HB-Therm ter upravljanje toplih kanalov preko Gammaflux.

Poleg tega bo NETSTAL sodeloval na predstavitvi OPC-UA VDMA. Vsi stroji NETSTAL, razstavljeni na K, vključno s tistimi na partnerskih stojnicah, bodo integrirani v umati demonstrator. Obiskovalci sejma lahko s svojimi pametnimi telefoni skenirajo QR kode, ki so pritrjene na sodelujoče stroje in sisteme, ter tako v aplikaciji umati v realnem času pridobijo informacije o stroju, statusu, opravilu v teku in vrednostih procesa.

Flex

KMS je uspešno in uveljavljeno podjetje, specializirano predvsem za področje brizganja plastičnih mas. Zastopamo znane svetovne proizvajalce opreme za predelavo plastike in tudi proizvajalce opreme za obdelavo kovin.

Svojim partnerjem ponujamo kakovostno opremo za predelavo umetnih materialov in obdelavo kovin, individualno svetovanje, hitre in strokovne rešitve.

Naš cilj je ostati dolgoročen partner in aktivni udeleženec pri posodabljanju proizvodnje v podjetih.

Kontakt

KMS, d.o.o.
Poslovna cona A 34
4208 Šenčur
Slovenija, Evropa

F: +386 (0)4 25 16 155

T: +386 (0)4 25 16 150

E: info@kms.si

ID št. za DDV: SI12659703